Unul dintre cei mai căutați criminali în serie, prins după 40 de ani de fugă

230
Unul dintre cei mai căutați criminali în serie, prins după 40 de ani de fugă - cgcmdz01odamagfzad1hztq3yziyowi5-1524740641.jpg

Articole recomandate

După ce a terorizat California și a îngrozit SUA, Joseph James DeAngelo - "The Golden State Killer'' - un fost polițist, a fost arestat miercuri noaptea, perioada zilei în care își comitea majoritatea fărădelegilor, relatează AFP, citată de Agerpres.


Este vorba de unul dintre cei mai căutați criminali în serie din Statele Unite, care a reușit în mod misterios să le scape autorităților timp de 40 de ani. În anii '70 și '80, Joseph James DeAngelo a violat circa 50 de persoane și a asasinat 12, fiind responsabil și de peste 120 de jafuri, scrie digi24.ro

Numit The Golden State Killer, (criminalul din Statul de Aur - n.r.) după supranumele Californiei, sau "primul hărțuitor nocturn", el a fost descoperit în urma analizei ADN în apropiere de Sacramento, capitala californiană unde s-au produs cele mai multe dintre crimele sale. Criminalul ducea un trai liniștit într-un cartier select, potrivit autorităților.

"Marți a fost emis un mandat de arestare pe numele lui Joseph James DeAngelo și capete de acuzare pentru crime și violuri în circumstanțe agravante au fost formulate în mai multe comitate din California", statul cu cea mai mare populație din SUA, a anunțat procuroarea din Sacramento, Anne Marie Schubert, în cadrul unei conferințe de presă.

"Am găsit acul în carul cu fân. Era chiar aici, în districtul Sacramento", a adăugat ea.

DeAngelo este suspectat că a comis 12 crime, în jur de 50 de violuri și 120 de jafuri în California între 1976 și 1986, potrivit FBI. El riscă acum să fie condamnat la închisoare pe viață.

Vârsta victimelor mergea de la 14 la 41 de ani. Majoritatea crimelor sale au avut loc în împrejurimile Sacramento, dar unele s-au produs în golful San Francisco sau în sudul coastei californiene, până în Orange County.

El intra prin efracție în casele victimelor sale, le lega, iar apoi le viola. Primele două crime au avut loc în februarie 1978.

"Toată lumea se temea (...), unii dormeau cu o armă lângă ei, alții își luaseră câine", a explicat agentul FBI Marcus Knutson pe site-ul poliției federale.

Joseph James DeAngelo a fost polițist în California în anii 1970, dar a fost concediat pentru un furt din magazine.

"Este posibil ca el să fi comis aceste crime atunci când era agent de poliție", a declarat șeriful din Sacramento, Scott Jones, în cadrul conferinței de presă, adăugând că autoritățile încearcă să determine dacă așa s-a întâmplat sau nu faptele.

"A venit timpul ca victimele să răsufle din nou (...) să se termine anxietatea de care au suferit în acești ultimi 40 de ani" și "să se vindece", a declarat Bruce Harrington, cu vocea tremurătoare, în cadrul conferinței de presă. Fratele său și cumnata lui au fost asasinați în 1980 în locuința lor, iar Joseph James DeAngelo este suspect pentru uciderea lor.

Ancheta care a stagnat timp de decenii a beneficiat de un reviriment spectaculos în ultimele șase zile, a subliniat Anne Marie Schubert, fără a furniza mai multe detalii.

Șeriful a subliniat că frustrarea autorităților provocată de incapacitatea lor de a găsi acest violator și criminal în serie atât de mult timp a jucat un rol important în dezvoltarea unei baze de date californiene de ADN, care conține în prezent "două milioane de profile".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9664 secunde