Sondaj în Marea Britanie

Unu din patru britanici ar vota pentru noul partid Brexit al lui Farage

164
Unu din patru britanici ar vota pentru noul partid Brexit al lui Farage - unu-1555587313.jpg

Articole recomandate

 Noul partid Brexit, recent înființat de politicianul eurosceptic Nigel Farage, pare pregătit pentru victorie în cazul în care Marea Britanie va participa la alegerile europarlamentare din mai, potrivit unui sondaj publicat, miercuri, de Yougov, transmite DPA.

Conform sondajului, 27% dintre britanicii intervievați ar susține Partidul Brexit, 22% Partidul Laburist și 15% Partidul Conservator.

Urmează în continuare, în ierarhia preferinței electoratului, Partidul Verde cu 10%, Democrații Liberali cu 9% și Partidul Independenței din Regatul Unit (UKIP), fostul partid al lui Farage, cu 7%.

Nigel Farage a lansat, săptămâna trecută, Partidul Brexit, promițând o "revoluție democratică" în stare să scuture politica britanică începând cu alegerile pentru Parlamentul European.

Farage a declarat că alegătorii britanici au fost trădați de eșecul premierului conservator Theresa May de a retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană la aproape trei ani de la referendumul în care o majoritate la limită a votat pentru Brexit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7551 secunde