Universitatea Oxford creează burse Margaret Thatcher

80
Universitatea  Oxford  creează burse Margaret Thatcher - margaretthatcher-1368589925.jpg
Universitatea Oxford a decis să-i aducă un omagiu fostului premier britanic Margaret Thatcher, decedată luna trecută, creând un fond destinat acordării unor burse de studii unor viitori conducători, mai ales celor de origine modestă, scrie Daily Telegraph în ediția de marți.

"Fondul Margaret Thatcher", dotat cu 100 de milioane de lire sterline (118 milioane de euro), se bucură de sprijinul unor personalități precum fostul premier britanic Tony Blair sau fostul președinte american George Bush Sr. Scopul fondului este de a le permite tinerilor care au reușit "în pofida tuturor obstacolelor" să se integreze în prestigioasa universitate britanică.

În fiecare an, zece bursieri Thatcher vor fi selectați din întreaga lume, de preferat provenind din medii defavorizate, precizează cotidianul conservator.

Margaret Thatcher, decedată la 8 aprilie, la vârsta de 87 de ani, a studiat chimia la Universitatea Oxford.

Un fost consilier al "Doamnei de Fier", Charles Powell, însărcinat cu contactarea unor posibili sponsori, a obținut și sprijinul foștilor secretari de Stat americani Henry Kissinger și Condoleezza Rice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3055 secunde