€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Uniunea Europeană, sprijin consistent pentru Libia

Ştire online publicată Luni, 16 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a avut, sâmbătă, în Libia, o serie de întrevederi privind migrația și cooperarea, cu ocazia unei vizite pentru a inaugura sediul delegației UE și al misiunii de asistență și supraveghere a frontierelor, relatează AFP. 


Federica Mogherini s-a întâlnit la Tripoli cu șeful guvernului de uniune națională, Fayez al-Sarraj, care a salutat prima vizită în Libia a responsabilei europene. 


Libia este scufundată în continuare în haos, la șapte ani după revolta armată și intervenția occidentală care au condus la prăbușirea lui Muammar Gaddafi în 2011. 


Uniunea Europeană acordă Libiei cel mai important ajutor umanitar și susține programele ONU în această țară, fiind, totodată, principalul său partener economic. 


Odată cu deschiderea sediului delegației europene în capitala Libiei, „prezența noastră va fi pe viitor mai regulată”, a declarat Federica Mogherini. „Pentru Uniunea Europeană, Libia este un vecin apropiat și o țară prietenă, iar susținerea pe care o acordăm libienilor se va consolida în următoarele luni”, a adăugat ea.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6119 secunde