€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Uniunea Europeană se opune oricărei evoluții militare în criza din Venezuela

Ştire online publicată Joi, 14 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
„Uniunea Europeană se opune oricărei evoluții militare în criza din Venezuela, venind atât din interiorul, cât și din exteriorul țării”, a declarat, marți, în Consiliul de Securitate al ONU, șefa diplomației europene, Federica Mogherini, transmite AFP. 


Uniunea Europeană a făcut apel și la sfârșitul lui februarie la evitarea unei intervenții militare în Venezuela, într-o aluzie la amenințările cu recurgerea la forță lansate de SUA pentru a-l determina pe președintele Nicolas Maduro să renunțe la funcție. 
Marți, în cadrul unei reuniuni consacrate relațiilor dintre ONU și UE, Federica Mogherini a subliniat că Europa se opune și unei acțiuni militare venind din interiorul țării, într-o aparentă referire la riscul unei preluări a puterii de către armata venezueleană. 
„Nicio evoluție militară, din interiorul țării ori din exterior, nu este acceptabilă. O soluție nu poate și nu trebuie să fie impusă din exterior”, a insistat șefa diplomației UE. „Criza din Venezuela are cauze politice și instituționale, nu este vorba de o catastrofă naturală, iar soluția trebuie să fie una pașnică, politică și democratică”, a conchis ea. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7983 secunde