€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:
Reacție la anexarea Crimeei

Uniunea Europeană prelungește cu un an sancțiunile impuse Rusiei

Ştire online publicată Sâmbătă, 22 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Uniunea Europeană a decis, joi, prelungirea cu un an a sancțiunilor adoptate ca reacție la „anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Rusia”, transmite agenția AFP, consultată de Agerpres. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului European, desfășurat, timp de două zile, la Bruxelles. 


Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului, măsurile se aplică persoanelor și societăților din UE. Acestea sunt limitate la teritoriul Crimeei și al Sevastopolului. 


Sancțiunile includ interdicții cu privire la importurile în UE de produse originare din Crimeea sau din Sevastopol, investițiile în Crimeea sau Sevastopol (ceea ce înseamnă că cetățenii europeni sau societățile din UE nu pot să cumpere bunuri imobile sau entități în Crimeea, să finanțeze societăți din Crimeea sau să furnizeze servicii conexe), serviciile de turism în Crimeea sau Sevastopol (de exemplu navele de croazieră europene nu pot să facă escală în porturile din Peninsula Crimeea, cu excepția cazurilor de urgență) și exportul anumitor mărfuri și tehnologii către societăți din Crimeea sau în scopul utilizării în Crimeea, în sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei, precum și în ceea ce privește prospectarea, explorarea și extracția de petrol, gaze și resurse minerale. 


Se interzic, de asemenea, acordarea de asistență tehnică și furnizarea de servicii de brokeraj, de construcții sau de inginerie legate de infrastructură în sectoarele respective. 


Așa cum s-a afirmat în declarația formulată în numele blocului comunitar de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, la 17 martie 2019, la cinci ani de la anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Rusia, UE rămâne neclintită în angajamentul său privind suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. UE nu recunoaște legitimitatea acestui act de încălcare a dreptului internațional și continuă să îl condamne, adaugă comunicatul citat. 


Din martie 2014, UE a impus progresiv măsuri restrictive împotriva Rusiei, ca răspuns la această destabilizare deliberată a Ucrainei, inclusiv sancțiunile reînnoite joi. Printre celelalte măsuri ale UE în vigoare ca răspuns la criza din Ucraina se numără: sancțiuni economice care vizează anumite sectoare ale economiei ruse, în prezent în vigoare până la 31 iulie 2019; măsuri restrictive individuale care vizează în prezent 170 de persoane fizice și 44 de entități, care fac obiectul înghețării activelor și al unei interdicții de călătorie, deoarece acțiunile lor au subminat integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9339 secunde