Președintele american Donald Trump:

"Uniunea Europeană, atât de dură față de Regatul Unit și față de Brexit!"

397
Președintele american Donald Trump a deplâns, miercuri, faptul că Uniunea Europeană este "atât de dură" cu Marea Britanie, după ce liderii europeni s-au pus de acord asupra amânării Brexit-ului cu până la șase luni, informează agenția France Presse, consultată de Agerpres. 


În finalul unui summit tensionat la Bruxelles, Marea Britanie a obținut o prelungire flexibilă a Brexit-ului până la 31 octombrie, în cadrul unui acord încheiat în noaptea de miercuri spre joi, ceea ce a îndepărtat temporar spectrul unei separări dezordonate. 
La acest summit extraordinar al liderilor europeni, președintele francez Emmanuel Macron s-a opus unei amânări de lungă durată a Brexit-ului, în timp ce majoritatea șefilor de stat și de guvern, între care și cancelarul Angela Merkel, s-a arătat favorabilă. 
Premierul britanic Theresa May a obținut în cele din urmă mai mult timp pentru a încerca să determine Parlamentul de la Westminster să accepte acordul de retragere negociat de ea laborios cu Bruxellesul. 
"Păcat că Uniunea Europeană este atât de dură față de Regatul Unit și față de Brexit", și-a exprimat opinia președintele american într-o postare pe Twitter. 


XXX 
Președintele francez, Emmanuel Macron, a salutat, ieri, acordul celor 27 la Bruxelles privind amânarea Brexitului pentru 31 octombrie ca fiind "cel mai bun compromis posibil", care a "permis păstrarea unității celor 27", relatează AFP. 
"Noul termen, 31 octombrie, ne protejează, pentru că este o dată cheie, înainte de instalarea unei noi Comisii Europene", a explicat șeful statului francez. 
Emmanuel Macron s-a exprimat la finalul unui Consiliu European extraordinar în cursul căruia cei 27 au căzut de acord, după mai multe ore de negocieri dificile, în privința acestei amânări cu șase luni a Brexitului, care a mai fost amânat de la 19 martie la 12 aprilie. 
"Au fost sensibilități diferite printre cei 27, dintre care o bună parte au dorit o extindere mai lungă, de un an", a recunoscut președintele francez. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3606 secunde