Mai multe ştiri online:

Uniunea Europeană are nevoie de experți. „Trebuie să le furnizăm tot sprijinul!”

Ştire online publicată Miercuri, 19 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Uniunea Europeană trebuie să afirme clar că se bazează pe valori precum democrația, statul de drept și respectarea libertăților fundamentale, iar pentru promovarea acestor valori este nevoie în continuare de experți și de studierea Uniunii Europene, a declarat comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport Tibor Navracsics, citat de Agerpres. 


Comisarul european Tibor Navracsics și-a exprimat opinia în cadrul conferinței „30 de ani de activități în programul Jean Monnet: De ce se studiază astăzi Uniunea Europeană?”, organizată, ieri, de Comisia Europeană, la Biblioteca Solvay din Bruxelles. 


În 1989, Comisia Europeană a lansat programul Jean Monnet, în vederea stimulării și sprijinirii cercetării academice în domeniul studiilor de integrare europeană. Jean Monnet a fost primul președinte al Înaltei Autorități a Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului (CECO) și unul dintre fondatorii Comunității Europene, viitoarea Uniune Europeană. 


După cum remarca Tibor Navracsics, inițial, programul s-a adresat doar reprezentanților mediului academic din țările membre, dar la scurt timp i-a inclus și pe cei din țările candidate. În prezent, Acțiunile Jean Monnet constituie o rețea globală, ce conectează cercetători, factori de decizie și studenți din întreaga lume. 


Încurajat de rezultatele obținute la nivel academic, executivul comunitar a propus extinderea programului Jean Monnet și în școli, a adăugat reprezentantul CE. 


Jacqueline Lastenouse-Bury, director onorific în Comisia Europeană și inițiatoarea Acțiunilor Jean Monnet în 1989, a accentuat importanța dialogului între factorii de decizie politică și mediul academic specializat în studierea UE. 


„Avem nevoie de implicarea profesorilor universitari specializați în UE, pentru că ei dețin expertiza necesară. Trebuie să le furnizăm tot sprijinul necesar, pentru ca procesul de integrare europeană să poată continua cu succes”, a spus Lastenouse-Bury. 


În ultimii 30 de ani, în cadrul Acțiunilor Jean Monnet, aproape 5.000 de proiecte au contribuit la studiile din domeniul integrării europene care stimulează excelența și cercetarea privind încurajarea dialogului și a dezbaterii despre Europa, fiind implicați aproximativ 9.000 de profesori de la peste 1.000 de universități. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8620 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4041 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2961 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7213 secunde