Ministrul de Externe francez, Jean-Yves Le Drian:

"Uniunea Europeană, amenințată cu dezmembrarea și ieșirea din istorie"

391

Articole recomandate

"Uniunea Europeană este amenințată cu dezmembrarea, deconstrucția și ieșirea din istorie", a avertizat, vineri, ministrul de Externe francez, Jean-Yves Le Drian, informează agenția France Presse, consultată de Agerpres. 


"Mă îngrijorează Europa, nu Republica în marș (n.r. - La Republique en marche, LREM, partidul președintelui Emmanuel Macron), pentru că Europa este amenințată cu dezmembrarea, deconstrucția. Ea este amenințată cu ieșirea din istorie", a declarat Jean-Yves Le Drian la postul de radio RTL, menționând de asemenea "riscuri de dezintegrare". 
"Da, există o presiune!", a declarat șeful diplomației franceze, cu două zile înaintea alegerilor europene în mai multe țări membre ale UE (după Olanda și Marea Britanie - joi, Republica Cehă și Irlanda - vineri). 
"Uniunea Europeană a devenit un adevărat teren de joacă pentru puterile care vor să o dezintegreze", a ținut să avertizeze ministrul de Externe francez. 


"Statele Unite ale Americii nu suportă să aibă de a face cu o organizație puternică, o organizație care să se poată ridica și să își apere propriile interese în fața puterii americane", a explicat el, referindu-se în special la mizele comerciale. 
"Rușii încearcă prin diferite mijloace să facă în așa fel ca Europa să se dezintegreze și ca dezmembrarea să înceapă de unele țări pentru a-și consolida influența. China, prin investiții diverse și variate, încearcă să desolidarizeze țările între ele", a spus acesta. 
Ministrul a menționat de asemenea "populismele care, în unele țări europene, încearcă să contribuie la această deconstrucție". 


Jean-Yves Le Drian, care a părăsit Partidul Socialist pentru a se alătura LREM și care se declară în continuare de stânga, și-a criticat și foștii camarazi de drum, precum și Adunarea Națională (fostul Front Național, de extrema dreaptă) a Marinei Le Pen și Republicanii (Les Republicains, de dreapta). 
"Adunarea Națională are doar o singură perspectivă în această chestiune, să încerce să-și ia revanșa pentru alegerile prezidențiale, nu asta e ideea", a afirmat Le Drian, referindu-se la duelul din cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial din 2017 între Marine Le Pen și Emmanuel Macron. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5996 secunde