Uniunea Europeană, alarmată de arestarea unor personalități în Turcia

305
Uniunea Europeană, alarmată de arestarea unor personalități  în Turcia - uniunea-1542547967.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană s-a declarat îngrijorată de arestarea, vineri, în Turcia, a mai multor cadre universitare și personalități ale societății civile, în condițiile în care represiunea controversată care a urmat tentativei de puci întreprinse în urmă cu doi ani nu slăbește, relatează Reuters.

"Arestarea mai multor cadre universitare proeminente și reprezentanți ai societății civile este alarmantă", conform Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE, serviciul diplomatic al UE).

"Detențiile repetate ale vocilor critice și continuarea represiunii împotriva reprezentanților societății civile sunt contrare angajamentului asumat de guvernul turc față de respectarea drepturilor omului", a precizat SEAE, condus de șefa diplomației europene Federica Mogherini. "Turcia trebuie să-i elibereze imediat pe toți cei reținuți în lipsa unui proces", conform serviciului diplomatic al UE.

Potrivit agenției de presă DHA, decanul Facultății de Drept de la Universitatea Bilgi, Turgut Tarhanli, și o profesoară de matematică de la prestigioasa Universitate Bosfor, Betul Tanbay, se numără printre persoanele arestate vineri. Cel puțin alte cinci persoane, printre care producătoarea Cigdem Mater și o personalitate a scenei culturale și artistice din Istanbul, Asena Gunal, au fost arestate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5657 secunde