Uniunea Europeană a prelungit sancţiunile împotriva Chinei cu încă un an

103
Uniunea Europeană a prelungit sancţiunile împotriva Chinei cu încă un an - uesanctiuni-1638883316.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană a prelungit luni sancţiunile împotriva Chinei până în decembrie 2022 pentru abuzuri împotriva populaţiei uigure din regiunea Xinjiang, relatează dpa.

Adoptate în cadrul unui pachet mai larg de măsuri împotriva Libiei, Rusiei şi Coreei de Nord, sancţiunile UE vizează persoane şi entităţi responsabile pentru încălcări grave ale drepturilor omului şi abuzuri în diferite ţări din întreaga lume, potrivit unui comunicat.

UE a introdus sancţiunile în martie 2021, fiind primele astfel de măsuri luate împotriva Beijingului pentru încălcări ale drepturilor omului de la masacrul din Piaţa Tiananmen din 1989.

Cei vizaţi vor avea interdicţie de călătorie în UE şi li se vor îngheţa activele de care dispun pe teritoriul comunitar. Anterior, China a adoptat o listă similară de sancţiuni împotriva unor eurodeputaţi şi instituţii UE.

Criza din relaţiile diplomatice a dus la o pauză în aplicarea unui acord major de investiţii UE-China convenit anul trecut. Sute de uiguri musulmani au depus mărturie în ultimii ani că au fost ţinuţi în lagăre în provincia Xinjiang în cadrul a ceea ce 
criticii susţin că este o campanie guvernamentală de asimilare forţată a minorităţilor etnice. Beijingul respinge aceste acuzaţii, mai notează sursa citată de Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6981 secunde