Ungaria trântită la pământ

2028
Ungaria trântită  la pământ - ungaria-1322230340.jpg

Articole recomandate

Moody’s a redus joi-seară ratingul obligațiunilor guvernamentale ale Ungariei cu o treaptă, la "Ba1", în categoria "junk", la câteva ore după ce Standard & Poor’s (S&P) a amânat o decizie privind modificarea calificativului țării.

Autoritățile ungare au reacționat rapid, acuzând o serie de "atacuri financiare" la adresa țării, notează Mediafax.

Moody’s a atribuit perspectivă negativă ratingului Ungariei și și-a argumentat măsurile prin temeri legate de nivelul ridicat al datoriei de stat, perspectivele slabe de creștere economică și incertitudinea privind capacitatea guvernului de a atinge țintele de consolidare fiscală.

Ungaria se află într-o situație proastă. Budapesta a solicitat deja un nou acord de finanțare externă de la Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană, după ce forintul s-a depreciat la minime istorice față de euro din cauza avertismentelor agențiilor de rating, în particular S&P, că țara riscă să-și piardă calificativul "investment grade".

Azi dimineață, forintul s-a depreciat cu 1%, cursul urcând la 315,8 forinți pe euro, aproape de recordul de 317,9 forinți pe euro atins săptămâna trecută.

Ministerul Economiei de la Budapesta a anunțat, într-un comunicat transmis vineri dimineață, că retrogradarea este "nefondată din punct de vedere profesional" și se încadrează într-o serie de "atacuri financiare împotriva Ungariei".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7184 secunde