Ungaria se consideră șantajată de Comisia Europeană

124
Ungaria se consideră șantajată de Comisia Europeană - ungaria-1525355015.jpg

Articole recomandate

Ungaria a avut o reacție dură, ieri, la propunerea Comisiei Europene privind restrângerea accesului la fondurile UE pentru țările membre care încalcă statul de drept, subliniind că nu va ceda unui șantaj, relatează Reuters.

"Există tratate în vigoare în Uniunea Europeană care prevăd clar drepturile și obligațiile statelor membre ale UE", a declarat ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto, într-o conferință de presă. "Nu suntem de acord cu nicio propunere care ar oferi posibilitatea unui șantaj împotriva oricui în ceea ce privește plata fondurilor europene ce urmează să fie acordate țărilor în baza tratatelor UE", a mai spus el.

Comisia Europeană a acuzat guvernul premierului Viktor Orban de subminare a independenței instanțelor din Ungaria și îngrădirea libertății mass-media.

"Respectarea statului de drept reprezintă o condiție prealabilă esențială pentru buna gestiune financiară și pentru eficacitatea finanțării din partea UE. Prin urmare, Comisia propune un nou mecanism care să protejeze bugetul UE de riscurile financiare legate de deficiențele generalizate care afectează statul de drept în țările membre", a explicat, miercuri, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în Parlamentul European. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4581 secunde