Ungaria își menține angajamentul față de extinderea UE

171
Ungaria își menține angajamentul față de extinderea UE - ungaria-1572032573.jpg

Articole recomandate

Ungaria își menține angajamentul de a acționa în sprijinul extinderii Uniunii Europene, care este atât în interesul său, cât și al Uniunii, a declarat ministrul de Externe Peter Szijjarto, după întrevederea avută, joi, la Tirana, cu premierul albanez și șef al diplomației, Edi Rama, transmite MTI. 


Szijjarto a afirmat că abordarea "Comisiei Europene și a câtorva state europene occidentale, care a dus blocarea începerii negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord, a fost ipocrită și extrem de dăunătoare". 


Continuarea extinderii Uniunii Europene și integrarea Balcanilor Occidentali sunt în interesul strategic și economic al Ungariei, a indicat Szijjarto într-o conferință de presă. 


Tărăgănarea acestui proces ar putea avea drept consecință ca Ungaria să se poată "baza mai puțin pe aceste țări" în stoparea următorului val de migrație, a mai spus șeful diplomației de la Budapesta. 


Ungaria speră în continuare să obțină portofoliul extinderii în viitoarea Comisie Europeană, a mai declarat Szijjarto, explicând că "aceasta ar fi o cale de a garanta relansarea procesului de extindere". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6298 secunde