Ungaria acuză Comisia Europeană de lipsă de respect

142
Ungaria acuză Comisia Europeană de lipsă de respect - ungaria-1566936364.jpg

Articole recomandate

Purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Istvan Hollik, a criticat, luni, ceea ce a descris drept oferta "lipsită de respect" a Comisiei Europene de a rambursa Ungariei "puțin mai mult de un procent" din suma cheltuită de această țară pentru protejarea frontierelor ei în fața valului de migranți, relatează agenția MTI. 


"După doi ani de blocaj, Comisia de la Bruxelles a răspuns cererii guvernului ungar și a promis rambursarea doar a 6,6 miliarde de forinți (20 milioane de euro)", a spus în fața presei purtătorul de cuvânt al guvernului condus de Viktor Orban. 
Acesta din urmă i-a solicitat, în anul 2017, președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca "în spiritul solidarității", executivul comunitar să ramburseze Ungariei jumătate din cheltuielile suportate de Ungaria pentru ridicarea gardurilor la frontierele sale și pentru alte măsuri de protecție a granițelor. 


"Obiectivul lor (n.r. - al Comisiei Europene) este să legalizeze migrația și să aducă tot mai mulți migranți în Europa", a insistat purtătorul de cuvânt ungar, adăugând că suma oferită de Comisia Europeană acoperă doar salariile pentru anul acesta ale ofițerilor care formează patrulele de la granița cu Serbia. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4678 secunde