Ungaria a majorat bugetul de cheltuieli pentru apărare pe 2018

186
Ungaria  a majorat bugetul de cheltuieli pentru apărare pe 2018 - ungaria-1494936978.jpg

Articole recomandate

Ungaria a decis să majoreze bugetul de cheltuieli militare cu aproape 100 de miliarde de forinți (324 milioane de euro), care vor fi alocați, anul viitor, pentru dezvoltare, transmite MTI, citând cotidianul Magyar Idok.

În total, bugetul ungar pentru 2018 consacrat apărării este de 428 miliarde de forinți (circa 1,4 miliarde euro), adică echivalentul a 1,05% din produsul intern brut (PIB). Aceasta înseamnă cu 73,6 miliarde de forinți (circa 240 milioane euro) - sau 21% - mai mult comparativ cu anul în curs, menționează cotidianul, care citează un comunicat al Ministerului Apărării de la Budapesta.

Programele de dezvoltare avute în vedere de autoritățile ungare cuprind modernizarea armamentului pentru operațiuni de luptă și a echipamentelor personale ale militarilor, dar și creșterea efecti-velor de rezerviști pe bază de voluntariat.

Ministerul mai notează, în același comunicat, că gestionarea presiunii migrației va rămâne una din misiunile forțelor armate ale Ungariei, scop în care au fost puși deoparte 25 de miliarde de forinți (circa 81 milioane de euro) pentru operațiuni de acest tip. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2975 secunde