Un soldat american a ucis trei oameni, după care s-a împușcat. Suferea de probleme mintale, inclusiv depresie

164
Un soldat american a ucis trei oameni, după care s-a împușcat.  Suferea de probleme mintale, inclusiv depresie - atacarmatintruncampusstudentescd-1396519546.jpg

Articole recomandate

Un soldat american a ucis trei militari și a rănit alți 16 înainte de a se sinucide cu un pistol, miercuri, la baza militară americană Fort Hood (Texas, în sudul Statelor Unite ale Americii), a anunțat generalul Mark Milley, comandantul bazei, citat de France Presse.


Agresorul a fost trimis patru luni în Irak în 2011 și suferea de 'probleme mintale', inclusiv depresie, pentru care a fost tratat, a precizat generalul Milley, într-o conferință de presă.


'Noi nu știm motivele lui. Știm că soldatul suferea de probleme mintale. El a fost tratat pentru depresie și alte probleme psihiatrice și psihologice', a reiterat generalul american. Cu toate acestea, a indicat el, militarul nu fusese diagnosticat în acest stadiu ca suferind de stres post-traumatic.


El se afla la Fort Hood din luna februarie.


'În acest stadiu, nu există niciun indiciu care să lege acest incident de terorism, deși nimic nu este exclus', a adăugat comandantul bazei din Texas.


Generalul a refuzat să facă publice numele sau gradul trăgătorului, care a făcut parte dintr-o unitate de susținere logistică. Soldatul era căsătorit.


'Vom săpa în trecutul său pentru a vedea dacă există antecedente penale sau psihiatrice, ce experiență de luptă avea', a mai spus generalul Milley.


Incidentul s-a produs în jurul orei locale 16:00 (21:00 GMT) în două zone distincte — o brigadă medicală și un batalion de transport de la această imensă bază militară, cea mai mare din SUA.


Bărbatul a intrat într-o clădire, a deschis focul înainte de a se urca într-un vehicul, apoi a tras din nou cu un pistol semiautomat Smith&Wesson calibrul 45, pe care îl cumpărase recent dintr-un magazin din apropiere. După aceea a coborât din mașină, a intrat într-o altă clădire și a tras din nou, a relatat generalul.


Poliția militară a intervenit în 15 minute, încolțindu-l într-o parcare. Acesta a fost momentul când agresorul și-a pus capăt zilelor, potrivit generalului Milley.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.503 secunde