Un român a fost declarat nevinovat după ce a stat la închisoare, în Franța, pentru abuz sexual

200
Un român a fost declarat nevinovat după ce a stat la închisoare, în Franța, pentru abuz sexual - justitieshutterstock-1351528183.jpg

Articole recomandate

Un român suspectat că a abuzat sexual o persoană cu handicap mintal, în vârstă de 50 de ani, din Cagnes, a fost eliberat de către Tribunalul corecțional din Grasse (Franța) la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a stat în detenție un an, transmite Mediafax.

Românul a fost reținut, fiind suspectat că a încercat să o violeze pe Marie-Charlotte, care suferă de handicap mintal, în apartamentul ei.


Bărbatul a susținut în fața Tribunalului corecțional din Grasse că pe 4 iunie 2010, în timp ce consuma bere în Piața De Gaulle din Cagnes-sur-Mere, a fost invitat de Marie-Charlotte să facă un duș la ea pentru că era murdar. "Nu mi-am dat seama că avea dificultăți", a declarat bărbatul.


La ora 20.45, vecina de palier a lui Marie-Charlotte a auzit-o strigând, înainte de a se ascunde în casa sa complet dezbrăcată. Ea a susținut, foarte șocată, că a fost victima unei tentative de viol. În apartament polițiștii au găsit o pereche de foarfece și un slip de bărbat.


În timp ce dosarul era pe punctul de a fi clasat, după 14 luni, la Marseille, un bărbat (Vasilică) a fost reținut pentru furt. Potrivit ADN-ului prelevat, acesta era proprietarul slipului uitat pe 4 iunie 2010 la Cagnes-sur-Mer.


În timp ce Vasilică a răspuns că nu a încercat să o violeze, Marie-Charlotte s-a contrazis în declarații. Viceprocurorul Parvine Derivery a admis: "În mod evident ceva s-a întâmplat în acea zi. Ce? Nu știm" și, respingând cererea, a îndemnat la "înțelepciunea Tribunalului".


În cele din urmă, avocatul apărării a solicitat și a obținut eliberarea clientului său care a stat 12 luni în închisoare (între care șase pentru pedeapsa aplicată de Tribunalul din Marsilia), informează sursa citată.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4306 secunde