Un președinte este pregătit să împuște criminalii, dacă poliția nu își va face datoria

247
Un președinte este pregătit să împuște criminalii, dacă poliția nu își va face datoria - armacutevisuprapusecopy37103700-1508672039.jpg

Articole recomandate

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că este nemulțumit de activitatea agenției pentru combaterea drogurilor și a anunțat că este pregătit să împuște criminalii și violatorii care nu sunt pedepsiți aspru, relatează site-ul france24.com.


La 11 octombrie, Duterte a decis retragerea poliției din operațiunile antidrog, după ce a fost acuzată de abuzarea și uciderea a mii de persoane care aveau legături cu drogurile.


Forțele de poliție au fost înlocuite cu o agenție pentru combaterea drogurilor (PDEA), care are aproximativ 2.000 de angajați, comparativ cu cei 165.000 ai poliției.

"Cei care violează copii, care violează femei, acei nenorociți ... dacă nu vreți intervenția poliției, sunt eu aici. Îi voi împușca. Dacă nimeni nu îndrăznește, voi apăsa eu pe trăgaci. Să vedem ce se întâmplă în șase luni; dacă lucrurile se vor înrăutăți, le voi spune (polițiștilor): <>", a spus Duterte. În trecut, președintele filipinez a susținut în repetate rânduri că nu a ordonat poliției și nu a instigat la uciderea dependenților sau traficanților de droguri.

Rodrigo Duterte a fost ales în funcție anul trecut după ce a promis în timpul campaniei că va eradica drogurile din societate. De atunci, poliția a raportat uciderea a peste 3.900 de "personalități ale drogurilor", justificând că a fost vorba doar despre autoapărare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1499 secunde