Mai multe ştiri online:

UN NOU DIRECTOR la Muzeul Vaticanului

Ştire online publicată Joi, 22 Decembrie 2016. Autor: Cuget Liber Online.
Papa Francisc a numit-o pe Barbara Jatta, în vârstă de 52 de ani, noua directoare a Muzeelor Vaticanului, unde până acum exercita funcția de directoare adjunctă, informează presa de la Vatican, citată de EFE.


Jatta, născută la Roma, absolventă de Drept și cu studii ulterioare de Istoria Artei, este prima femeie care va ocupa acest post, în locul lui Antonio Paolucci, care a fost numit în această funcție de Benedict al XVI-lea în 2007.


Noua directoare a unuia din muzeele cele mai frecventate din lume, cu 6 milioane de vizitatori, a obținut diploma de arhivar în 1986 la Scuola Vaticana di Paleografia, Diplomatica e Archivistica, iar în 1991 s-a specializat în Istoria Artei având la activ numeroase publicații.


După ce a predat cursuri de Istoria artelor grafice la Universitatea din Napoli, Barbara Jatta s-a alăturat în 1996 personalului Bibliotecii Apostolice de la Vatican.


În 2010, Jatta a fost numită directoare a Departamentului Cărți Tipărite, iar în iunie anul acesta directoare adjunctă a Muzeelor Vaticane.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8266 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4020 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7292 secunde