Un nou centru de diagnostic imagistic la Constanța

24104
4
Constănțenii pot face investigații de rezonanță magnetică de nivel calitativ superior, într-un nou centru medical. De două săptămâni, la Constanța s-a deschis Centrul de Diagnostic Imagistic MEDICONST, unde se efectuează toată gama de investigații medicale de rezonanță magnetică, dar și ecografii de morfologie fetală 3D și 4D.

Investigațiile de la MEDICONST IMAGISTIC se desfășoară utilizând un aparat de rezonanță magnetică producție 2008, magnetom symphony, de 1,5 Tesla, marca SIEMENS.
"Este vorba despre un aparat de calitate foarte bună, de ultimă generație. Avem softuri pentru toată gama de investigații medicale. La noi, calitatea interpretării imaginii este la superlativ, asigurată de dr. Carmen Ciufu, medicul coordonator al centrului, care și-a făcut instruirea în Franța", ne-a declarat dr. Aurelian Ivașcu, administratorul Centrului de Imagistică.
Dr. Carmen Ciufu este medic primar radiodiagnostic, cu competență în ecografie, computer tomograf și rezonanță magnetică și a efectuat un stagiu de formare profesională la Universitatea "Victor Segalen", din Bordeaux, Franța.
MEDICONST IMAGISTIC este singurul centru din Constanța unde se pot face investigații de rezonanță magnetică pentru sân, care dau informații foarte precise referitoare la localizarea tumorilor. De asemenea, se pot face investigații de rezonanță magnetică pentru morfologia fetală, care vine în completarea ecografiei pe perioada sarcinii.
Medicii care observă anumite aspecte anormale ale fătului la ecografie pot recomanda mămicii să facă o investigație de acest gen.
"În curând, vom efectua investigații RMN pentru cord, care sunt în faza de pionierat în țara noastră. Această investigație completează ecografia făcută de medicul cardiolog și dă indicații cu privire la infarct, malformații și tumori aritmogene, care dau tulburări de ritm cardiac", a precizat dr. Ivașcu.
De asemenea, centrul are în dotare cel mai performant aparat de investigații ecografice din Constanța, cu ajutorul căruia se efectuează investigații ecografice complete, incluzând și ecografii de morfologie fetală 3D și 4D.
Centrul medical a încheiat contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Investigația de rezonanță magnetică cu bilet de trimitere, fără substanță de contrast, costă 110 RON, iar cu substanță de contrast costă 175 de lei. O investigație de rezonanță magnetică fără bilet de trimitere, pentru un segment, fără substanță de contrast, costă 290 de lei, iar cu substanță de contrast - 390 de lei. Prețurile sunt valabile în primele două luni de activitate.
Centrul MEDICONST IMAGISTIC are punct de lucru pe strada Flămânda, nr. 11, zona Tomis I, telefon 0241/511.330.

Comentează știrea

Petcu Mariana
12 iulie 2011
echografie mamara

as vrea sa stiu cat ma costa o echografie mamara cu bilet de trimitere.Va multumesc.

AGAVRI ELENA
25 februarie 2013
ECO

As vrea sa stiu cit costa un eco intravaginal cu bilet de trimitere.Miltumesc.

* argaseala elena
20 octombrie 2013
catre dr ciufu str flamanda constanta

*As vrea sa stiu cat costa un RMN la genunchi bilaterali cu bilet de trimitere de la ortopedie .Multumesc

fatu lucica
3 ianuarie 2014
RMN

As dori sa stiu cat costa un RMN la coloana vertebrala cu bilet de trimitere de la neurolog si in cat timp pot sa-l fac?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7077 secunde