14 morți și 45 de răniți, în explozia produsă la metroul din Sankt-Petersburg

"Un kamikaze cu origini kârgâze ar fi autorul"

238

Articole recomandate

Un atentator sinucigaș a fost responsabil pentru explozia de luni, de la metroul din Sankt-Petersburg, a precizat o sursă judiciară pentru Interfax, citând o informație preliminară, transmite Reuters. Într-un nou bilanț, publicat ieri dimineață, serviciile antiteroriste ruse au anunțat 14 morți și 45 de răniți spitalizați, în explozie.

Sursa menționată a spus, pentru agenția Interfax, că autoritățile au stabilit identitatea presupusului atentator sinucigaș cu bombă, acesta fiind un tânăr de 23 de ani, din Asia Centrală, care a transportat dispozitivul exploziv în metroul din Sankt-Petersburg într-un rucsac.

Totodată, anchetatorii ruși verifică posibila implicare a doi nativi din Asia Centrală, un bărbat și o femeie, în atacul terorist de luni.

"Aceștia au ajuns în atenția forțelor de implementare a legii în urma examinării camerelor de supraveghere. Identitatea acestora este în curs de verificare. Potrivit datelor preliminare, cei doi sunt nativi din Asia Centrală, ambii având în jur de 20 de ani", a adăugat o sursă.

Comisia rusă pentru Combaterea Terorismu-lui a calificat explozia ca fiind un atac terorist, însă nu se exclud și alte va-riante.

"Sunt căutate două persoane sub suspiciu-nea de plănuire a atacurilor; una dintre persoane a plasat un dis-pozitiv exploziv într-un vagon, iar a doua a lăsat o altă bombă în stația de metrou Ploșcead Revoluții", a afirmat un oficial.

Un cetățean rus născut în Kârgâzstan ar putea fi posibilul autor al atacului terorist, informează și serviciile de securitate GKNB, citate de Reuters. Un purtător de cuvânt al GKNB a declarat că a primit o solicitare oficială din partea serviciilor ruse pentru a identifica suspectul.

Serviciile de securitate din Kârgâzstan l-au identificat pe atacator drept Akbarzhon Jalilov, născut în Osh, în 1995. Există posibilitatea ca acesta să fi fost un atacator sinucigaș, dar acest lucru nu a fost confirmat.

Autoritățile din Sankt-Petersburg au declarat trei zile de doliu național. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4219 secunde