Un jurnalist român care efectua o investigație, reținut, apoi eliberat de poliția bulgară

121
Un jurnalist român care efectua o investigație, reținut, apoi eliberat de poliția bulgară - 1200x63034542400-1536918755.jpg

Articole recomandate

Ambasada României la Sofia are în atenție cazul cetățeanului român reținut în cursul nopții de joi spre vineri pe teritoriul Republicii Bulgaria și a efectuat, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).


"O echipă consulară mobilă din cadrul ambasadei s-a deplasat în localitatea în care se află cetățeanul român pentru a acorda asistență. În urma demersurilor întreprinse de echipa consulară mobilă, autoritățile bulgare au informat că cetățeanul român a fost reținut pentru verificări, întrucât acesta era într-o zonă aflată în atenția autorităților din această țară. După efectuarea verificărilor, cetățeanul român a fost eliberat.

Reprezentanții misiunii diplomatice i-au oferit acestuia asistență consulară în relația cu autoritățile locale, inclusiv prin asigurarea traducerii.

Ambasada României la Sofia continuă monitorizarea situației, fiind în contact cu autoritățile bulgare", anunță MAE.

Rise Project România a publicat, în noaptea de joi spre vineri, pe pagina oficială de Facebook, informația că jurnalistul Attila Biro și un coleg bulgar au fost reținuți de poliție. Cei doi se aflau lângă localitatea Pernik, "unde subiecții unei investigații încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene", mai precizează Rise Project România.

Ulterior, cei de la Rise au precizat că jurnaliștii au fost eliberați, ba chiar au dat o mână de ajutor la strângerea documentelor.

"Sacii cu documente au fost recuperați și se află în secția de poliție. Attila și Dimitar i-au ajutat în cele din urmă pe polițiștii bulgari la transportul hârtiilor care sunt însă arse sau trecute prin tocătorul de hârtie.

Colegii noștri au pus umărul după ce au fost ținuți în cătușe, în câmp, timp de o oră.

Înțelegem că Attila și Dimitar au fost reținuți chiar lângă groapa unde erau arse documentele din cazul de corupție pe care îl investigau", au scris cei de la Rise.


sursa text si foto: realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8748 secunde