Un jurnalist a fost ucis în sudul Mexicului, al nouălea în acest an

233
Un jurnalist  a fost ucis  în sudul Mexicului, al nouălea  în acest an - unjurnalist-1537796152.jpg

Articole recomandate

Un jurnalist al cotidianului El Heraldo de Chiapas a fost asasinat în statul Chiapas din sudul Mexicului, a anunțat angajatorul său, devenind al nouălea reporter ucis în acest an în țară, relatează AFP.

Mario Gomez, 35 de ani, a fost împușcat la ieșirea din locuința sa în jurul orelor 17.00 (22.00 GMT) în localitatea Yajalon unde era corespondent. "Recent, depusese plângeri pentru amenințări", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul redacției cotidianului sub acoperirea anonimatului.

Gomez lucra de opt ani pentru acest jurnal unde se ocupa de "informații generale, politică, justiție și aspecte sociale".

"Cerem o anchetă aprofundată pentru a-i găsi pe responsabilii acestei crime", au scris colegii săi într-un text publicat pe pagina de internet a cotidianului.

Autoritățile judiciare locale au confirmat moartea reporterului și s-au angajat într-un comunicat "să exploreze toate pistele pentru a aduce în fața justiției pe responsabilii acestei crime".

Mexicul este a doua țară cea mai periculoasă pentru exercitarea activității de jurnalist după Siria, potrivit organizației Reporteri fără Frontiere (RSF).

Din anul 2000, peste o sută de jurnaliști au fost asasinați în Mexic și majoritatea acestor crime au rămas nepedepsite, mai scrie AFP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4246 secunde