€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Un jurnalist a fost ucis în sudul Mexicului, al nouălea în acest an

Ştire online publicată Marţi, 25 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Un jurnalist al cotidianului El Heraldo de Chiapas a fost asasinat în statul Chiapas din sudul Mexicului, a anunțat angajatorul său, devenind al nouălea reporter ucis în acest an în țară, relatează AFP.

Mario Gomez, 35 de ani, a fost împușcat la ieșirea din locuința sa în jurul orelor 17.00 (22.00 GMT) în localitatea Yajalon unde era corespondent. „Recent, depusese plângeri pentru amenințări”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul redacției cotidianului sub acoperirea anonimatului.

Gomez lucra de opt ani pentru acest jurnal unde se ocupa de „informații generale, politică, justiție și aspecte sociale”.

„Cerem o anchetă aprofundată pentru a-i găsi pe responsabilii acestei crime”, au scris colegii săi într-un text publicat pe pagina de internet a cotidianului.

Autoritățile judiciare locale au confirmat moartea reporterului și s-au angajat într-un comunicat „să exploreze toate pistele pentru a aduce în fața justiției pe responsabilii acestei crime”.

Mexicul este a doua țară cea mai periculoasă pentru exercitarea activității de jurnalist după Siria, potrivit organizației Reporteri fără Frontiere (RSF).

Din anul 2000, peste o sută de jurnaliști au fost asasinați în Mexic și majoritatea acestor crime au rămas nepedepsite, mai scrie AFP.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7132 secunde