Un ieşean a salvat nouă bolnavi de COVID-19 donând plasmă

Joi, 29 Octombrie 2020
445
Un ieșean a ajutat 9 bolnavi de COVID-19 să se vindece, după ce a donat de trei ori plasmă convalescentă. Reprezentanții centrului de transfuzie fac un apel pentru ca și alți donatori să ii urmeze exemplul, potrivit Antena3.


Un bărbat din Iași, vindecat de Covid-19, a reușit să ajute alți 9 bolnavi să se vindece, după ce a donat plasmă de 3 ori. Fostul pacient a donat sânge la Centrul Regional de transfuzie. Reprezentanții centrului îndeamnă și alți foști pacienți să doneze.


"O nouă zi plină de bucurie... Mulţumim donatorului de plasmă convalescentă COVID-19 care s-a prezentat astăzi pentru a treia oară la CRTS Iaşi dorind să salveze cât mai multe vieţi.
Beneficiind de un titru foarte bun de anticorpi anti SARS- Cov2, domnul a revenit donând de fiecare dată câte 600 ml de plasmă, iar cele 6 unităţi de câte 200 ml obţinute la donările anterioare au fost deja administrate. Donarea de azi va face posibilă salvarea altor vieţi, în total 9.
Vă mulţumim şi sperăm ca exemplul dumneavoastră să fie urmat de toţi cei care pot şi vor să ni se alăture", a notat Centrul Regional De Transfuzie Sanguină Iași într-o postare pe pagina de Facebook, însoțită și de o fotografie a donatorului.


Pagina a fost generata in 0.2485 secunde