Un gay se lansează în cursa pentru prezidențiale

162
Un gay se lansează în cursa pentru prezidențiale - petebuttigieg03685400-1555323474.jpg
Pete Buttigieg, tânărul primar gay dintr-un oraș mediu din bazinele industriale americane, devenit un fenomen la începutul acestei campanii prezidențiale, și-a lansat în mod oficial candidatura la învestitura democrată în 2020.


Pete Buttigieg, o stea în ascensiune a democraților, se lansează în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă din 2020. "Numele meu este Pete Buttigieg", s-a prezentat duminică tânărul în vârst de 30 de ani, în cămașă. "Mi se spune «Mayor Pete» (Pete primarul). Sunt un copil din South Bend, în Indiana și mă prezint în alegerile prezidențiale americane".

Acest milenial în vârstă de 37 de ani, absolvent al Harvardului, cu poziții progresiste, care a servit în armata americană în Afganistan, și-a făcut cunoscută intenția de a-l înlocui, în 2020, pe Donald Trump de la Casa Albă."Li se vinde un mit comunităților rurale și indistriale", potrivit căruia "am putea opri timpul și ne-am putea întoarce în urmă", a clamat el în fața unei mulțimi dezlănțuite, referindu-se la sloganul pe care Trump îl subliniază de ani de zile, "Make American great again" ("Să facem America măreață din nou").

"Dacă South Bend ne arată ceva este că nu există politică cinstită bazată pe cuvintele «din nou»", a subliniat candidatul, care arată tânăr, dar cu o voce profundă, dând un nou asalt vizându-l pe președintele american.

Născut în acest oraș din Indiana, Pete Buttigieg provine din acele teritorii care au înclinat alegerile în favoarea lui Donald Trump, "Rust Belt" - această "centruă a ruginii" situată în nord-estul Statelor Unite și cufundată în declin industrial.

"El reprezintă o nouă generație a leadershipului democrat. Noi îi adorăm viziunea", și-a exprimat satisfacția Jenn Watts, în vârstă de 35 de ani, care, cu fiica sa în vârstă de trei ani pe umeri, înaintea reuniunii publice, într-o fostă fabrică de automobile.

La aproape trei luni după lansarea comitetului său exploratoriu în vederea unei candidaturi, rezultatele sunt peste așteptări - Pete Buttigieg este steaua în ascensiune a acestei curse democrate la Casa Albă.

Un poliglot - el a învățat șapte limbi - a strâns controbuții în valoare șapte milioane de dolari, mai mult ca majoritatea concurenților săi și se află pe locul trei în ultimele sondaje în vederea alegerilor primare din Iowa și New hampshire, primele state care urmează să voteze.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3692 secunde