Un deputat francez cu origini române a scandalizat Franța

591
Un deputat francez cu origini române a scandalizat Franța - parlamentarfrancez-1335532734.jpg
Lionnel Luca, un deputat francez de dreapta care are origini române, a generat o polemică în timpul unei reuniuni în sprijinul campaniei prezidențiale a lui Nicolas Sarkozy, insultându-i pe rivalul său, François Hollande, și pe partenera sa, Valerie Trierweiler, pe care a numit-o "rottweiler". Membru al partidului prezidențial UMP, deputatul a participat marți seara la o reuniune publică de susținere a lui Sarkozy, la Saint-Laurent-du-Var, în apropiere de Nisa, în care a vorbit în stilul său caracteristic despre mulți din-

tre candidații la prezidențiale, informează Le Figaro, în ediția electronică. Adesea critic la adresa președintelui în exercițiu, el a ținut pentru început să-și afirme sprijinul pentru Sarkozy.

Ulterior, deputatul, obișnuit să facă declarații șocante și în Adunarea Națională, l-a insultat pe contracandidatul socialist al lui Sarkozy, François Hollande, dar și pe partenera acestuia, jurnalista Valerie Trierweiler. "Hollande a găsit o femeie, Valerie Rottweiler. Și acest lucru nu este ceva simpatic pentru câine", a declarat Luca.

Parlamentarul a confirmat apoi pentru AFP că aceste afirmații îi aparțin și le-a calificat drept "foarte amuzante". "Și este adevărat, câinele rottweiler nu cere nimic nimănui, în timp ce ea...", a adăugat acesta.

Echipa de campanie a lui Hollande a denunțat "injuriile abjecte" ale lui Lionnel Luca și i-a cerut lui Nicolas Sarkozy să le condamne. François Hollande însuși a calificat aceste afirmații drept "nedemne".

Purtătoarea de cuvânt a lui Sarkozy, Nathalie Kosciusko-Morizet, a condamnat joi seara afirmațiile lui Luca, apreciind că "misoginismul și insultele nu pot ține locul unei argumentații politice". Și Sarkozy a condamnat declarațiile, în timpul unei emisiuni la postul France 2. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
Stire din Politică-Administrație : Puterea mai are doar 167 de deputați
Pagina a fost generata in 0.457 secunde