Un ciclon a provocat moartea a 29 de persoane în Madagascar

Marţi, 09 Ianuarie 2018
229
29 de persoane și-au pierdut viața după ce ciclonul Ava a lovit Madagascar începând de vineri până duminică, au informat luni seara autoritățile guvernamentale din această țară, scrie Agerpres.


Biroul național pentru gestionarea riscurilor și a dezastrelor (BNGRC) a anunțat în cadrul unui raport provizoriu că douăzeci și două de persoane sunt în continuare date dispărute, iar 17.170 au fost evacuate din cauza fenomenului meteorologic ce a afectat în weekend această țară insulară din Oceanul Indian.

Din numărul total de victime, șaptesprezece și-au pierdut viața luni în urma unei alunecări de teren care a dus la prăbușirea unei case în localitatea Ivory situată în sud-estul capitalei Antananarivo.

De asemenea, ploile diluviene și vântul violent au lăsat în urmă peste 80.000 de sinistrați.

Numeroase așezări au rămas fără alimentarea cu energie electrică.

Circulația pe cinci drumuri naționale a fost întreruptă, iar șaptesprezece centre sanitare au fost distruse.

Potrivit raportului BNGRC, 3.191 de hectare de culturi de orez au fost în totalitate inundate în capitala țării.

Ciclonul a lovit vineri zona estică a Madagascar și a părăsit zona duminică continuându-și traiectoria către sud-estul țării cu o viteză medie de 15 kilometri pe oră.

Madagascar, una dintre cele mai sărace țări din lume, este afectată frecvent afectată de cicloane. În martie 2017, Enawo a provocat moartea a 78 de persoane.

În ultimii zece ani, această țară insulară a fost lovită de patruzeci și cinci de cicloane și furtuni tropicale.


Pagina a fost generata in 0.3706 secunde