Un căpitan din Forțele Aeriene ale SUA a fost găsit la 35 de ani după ce a dezertat

416
Un căpitan din Forțele Aeriene ale SUA a fost găsit la 35 de ani după ce a dezertat - williamhowardhughesjr-1528718421.jpg

Articole recomandate

În urmă cu 35 de ani, după ce a fost declarat dezertor din Forțele Aeriene ale SUA și apoi dispărut, căpitanul William Howard Hughes Jr. a fost găsit într-o casă din California, sub identitate falsă.


Hughes Jr. a fost arestat fără a se opune de agenții Biroului de Investigații Speciale ale Forțelor Aeriene pe 6 iunie. Chiar dacă arestarea sa s-a petrecut pe 6 iunie, presa americană a relatat abia luni despre aceasta, scrie BBC.

Hughes a dezertat din Forțele Aeriene ale SUA în 1983, după ce s-a întors din vestul Europei, unde a fost trimis temporar.


Forțele Aeriene ale SUA au declarat formal că Hughes a dezertat pe 9 decembrie 1983. La acea vreme, agenții secreți credeau că Hughes a fost capturat de ruși sau a trecut voluntar în tabăra adversă din est.

În cei 35 de ani de la dezertare s-au făcut mai multe documentare, iar prietenii, colegii și asociații lui au dat interviuri pentru a vorbi despre bărbat. În același timp, agențiile secrete nu știau mai nimic de locul unde se află Hughes.


Pe 5 iunie, Serviciul de Securitate Diplomatică a Departamentului de Stat a descoperit un pașaport fals pe numele lui Barry O’Beirne – numele fals al lui Hughes.

Apoi, anchetatorii au aflat imediat că Barry O’Beirne este de fapt dezertorul Hughes, după ce l-au luat la întrebări și povestea lui era "inconsistentă".

Într-un final, el a recunoscut cine este cu adevărat și a povestit autorităților că a decis să dezerteze din cauza depresiei. El și-a creat o identitate falsă și a trăit în California sub acel nume.

Având în vedere funcția pe care a avut-o, el a lucrat cu mai multe documente secrete de planificare și analiză a forțelor NATO, iar oamenii legii se tem că ar fi divulgat informații ascunse.

El a fost arestat și este ținut la Baza Aeriană Travis, în California, așteptându-și procesul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.347 secunde