€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:
Matt Hancock, candidat la succesiunea lui May:

„Un Brexit fără acord nu e o opțiune pentru viitorul premier”

Ştire online publicată Joi, 30 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, unul dintre candidații conservatori la postul de premier după anunțata retragere a Theresei May, a afirmat că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord nu este o opțiune pentru viitorul prim-ministru, relatează Reuters. 


„Realitatea crudă este că «no-deal» (retragerea fără acord) nu este o opțiune politică disponibilă următorului prim-ministru. Sunt dovezi că în Camera comunelor există o majoritate favorabilă realizării Brexitului”, a declarat ministrul în vârstă de 40 de ani, citat de Financial Times. 


Potrivit acestuia, președintele Camerei comunelor, John Bercow, va împiedica orice încercare a unui premier susținător al ieșirii fără acord de a trece peste voința deputaților. 


„Cred că președintele Camerei va facilita întrunirea în Camera Comunelor a unei majorități opuse ieșirii fără acord, la fel cum a făcut și înainte de 29 martie”, a adăugat Hancock, care a exclus, totodată, ideea de a organiza un nou referendum. 
În ce-l privește, John Bercow a indicat că intenționează să rămână în funcția de președinte al Camerei Comunelor, în pofida nemulțumirii susținătorilor „duri” ai Brexitului. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7942 secunde