Matt Hancock, candidat la succesiunea lui May:

"Un Brexit fără acord nu e o opțiune pentru viitorul premier"

218

Articole recomandate

Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, unul dintre candidații conservatori la postul de premier după anunțata retragere a Theresei May, a afirmat că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord nu este o opțiune pentru viitorul prim-ministru, relatează Reuters. 


"Realitatea crudă este că «no-deal» (retragerea fără acord) nu este o opțiune politică disponibilă următorului prim-ministru. Sunt dovezi că în Camera comunelor există o majoritate favorabilă realizării Brexitului", a declarat ministrul în vârstă de 40 de ani, citat de Financial Times. 


Potrivit acestuia, președintele Camerei comunelor, John Bercow, va împiedica orice încercare a unui premier susținător al ieșirii fără acord de a trece peste voința deputaților. 


"Cred că președintele Camerei va facilita întrunirea în Camera Comunelor a unei majorități opuse ieșirii fără acord, la fel cum a făcut și înainte de 29 martie", a adăugat Hancock, care a exclus, totodată, ideea de a organiza un nou referendum. 
În ce-l privește, John Bercow a indicat că intenționează să rămână în funcția de președinte al Camerei Comunelor, în pofida nemulțumirii susținătorilor "duri" ai Brexitului. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3973 secunde