UN BLOC A SĂRIT ÎN AER! Cel puțin un mort și șapte răniți

256
UN BLOC A SĂRIT ÎN AER! Cel puțin un mort și șapte răniți - magnitogorsk30393600-1547457149.jpg

Articole recomandate

O femeie și-a pierdut viața și șapte persoane au fost rănite în urma unei explozii, despre care se presupune că ar avea la origine o scurgere de gaze, într-un bloc de locuințe din orășelul Șahtî (regiunea Rostov pe Don, sudul Rusiei, în apropiere de frontiera cu Ucraina), informează agențiile de presă EFE și RIA Novosti, preluate de Agerpres.

În urma exploziei, produsă la etajul nouă al imobilului, patru apartamente au fost distruse la ultimele două etaje ale clădirii. Echipele de intervenție mobilizate la locul dezastrului caută în prezent supraviețuitori printre dărâmături. Potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență rus, patru persoane sunt date dispărute.

'A fost o explozie de gaze. Este sigur', a afirmat guvernatorul regiunii Rostov pe Don, Vasili Golubev, într-o declarație televizată, fără să mai aștepte rezultatele anchete deschise în acest caz.

Un total de 140 de persoane au fost evacuate din clădirea afectată, potrivit autorităților, care au asigurat că sinistrații vor primi 'întregul ajutor necesar'.

'Experții vor examina în ce stare se află structura clădirii pentru a stabili dacă ea mai poate fi locuită', a declarat primarul din Șahtî, Andrei Kovaliov, citat de Interfax.

La 31 decembrie 2018, o explozie, care ar avea de asemenea la origine o presupusă scurgere de gaze, a provocat prăbușirea unei întregi scări dintr-un bloc de locuințe din Magnitogorsk (Ural), oraș industrial situat la circa 1.700 km de Moscova, incident soldat cu 39 de morți.

În pofida speculațiilor presei, Comitetul de anchetă rus, organism responsabil de principalele investigații din țară, a asigurat că nu au fost găsite urme de explozibili sau componente ale acestora la locul dezastrului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8202 secunde