Un barbat și soția sa gravidă au murit de ciumă neagră, după ce au consumat carne crudă de marmotă

659
Un barbat și soția sa gravidă au murit de ciumă neagră, după ce au consumat carne crudă de marmotă - epidemie11626800-1557304018.jpg

Articole recomandate

Zeci de turiști americani și europeni aflați în vacanță în Mongolia au rămas blocați într-un oraș din regiunea Ulgii, în urma carantinei instituite din cauza unei epidemii de ciumă bubonică, după ce un cuplu din Rusia a murit în urma consumului de carne provenind de la o marmotă infestată cu această boală, relatează Forbes.


Ministrul Sănătății din Mongolia a confirmat că două persoane - un bărbat de 38 de ani și soția lui însărcinată, în vârstă de 37 de ani - au murit de ciumă bubonică. Cei doi consumaseră carne crudă și organele interne ale unei marmote, deși consumul de carne de marmotă este interzis în Mongolia.

Imaginile surprinse în regiunea Ulgii arată cum avioanele sunt întâmpinate de echipajele de urgență pentru împiedicarea contaminării și răspândirii ciumei bubonice. Orașul se află la granița cu Rusia și se află sub carantina instituită de ministerul Sănătății și armată.

Zeci de turiști din întrega lume așteaptă acum să afle când se vor putea întoarce acasă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4604 secunde