Un bărbat dispărut fără urmă, după ce a urcat în avion, a fost descoperit după 40 de ani

763
Un bărbat dispărut fără urmă, după ce a urcat în avion, a fost descoperit după 40 de ani - coreeadenord-1550407707.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord a anunțat Japonia că Minoru Tanaka, un japonez care fusese dat dispărut în 1978, a fost găsit în Phenian, unde trăiește alături de soția și copii săi.

Potrivit Japan Times, Guvernul nipon a susținut că Tanaka a fost răpit de agenți nord-coreeni în timp ce se afla în Europa. Încă din 2014, Coreea de Nord ar fi anunțat autoritățile japoneze despre situația lui Tanaka, potrivit agenției Kyodo News, care citează o sursă anonimă din Executivul nipon.

De asemenea, Phenianul ar fi anunțat Tokyo-ul despre un alt cetățean japonez, Tatsumitsu Kaneda, coleg cu Tanaka, care și el trăiește în Phenian cu soția și copiii săi.

Oficialii japonezi au fost informați de nord-coreeni că nici Tanaka și nici Kaneda nu intenționează să se întoarcă în Japonia, potrivit agenției de știri Kyodo.


Guvernul de la Tokyo a suspectat de mai mult timp faptul că Kaneda, care avea 26 de ani când a dispărut, ar fi fost răpit de agenți secreți nord-coreeni.


Tanaka avea 28 de ani când a dispărut, iar guvernul Japoniei l-a trecut pe lista oficială a celor 17 răpiți în aprilie 2005. Phenianul a susținut că nu poate confirma dacă acesta a intrat vreodată în Coreea de Nord.

Cazul Tanaka a ieșit la iveală în 1997, după ce un bărbat despre care se bănuia că este spion al Coreei de Nord a mărturisit că Tanaka a fost dus în Coreea de Nord via Viena, la invitația lui Kaneda, care era patronul restaurantului la care Tanaka lucra.

Iar Tanaka...ar fi fost și el un spion al Coreei de Nord.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2644 secunde