Un bărbat care susține că este "mediu", acuzat de sute de femei de agresiuni sexuale și violuri

363
Un bărbat care susține că este

Articole recomandate

Mediul brazilian Joao de Deus, acuzat de agresiuni sexuale de sute de femei și aflat în detenție preventivă din 16 decembrie, a fost inculpat vineri pentru patru violuri.

Pe numele său adevărat Joao Teixeira de Faria, mediul de 76 de ani care practica pretinse "vindecări spirituale" în templul său din Abadiania, în statul Goias, în apropiere de Brasilia, a fost inculpat pentru patru infracțiuni comise în 2018. Este vorba despre două "violuri prin înșelătorie" și două "violuri asupra unor persoane vulnerabile", potrivit agenției de presă oficiale Agencia Brasil.

Biroul procurorului general din Goias a decis să-l inculpeze pe Joao de Deus după ce a examinat mărturiile a 19 femei, dar sute de alte plângeri au fost depuse în cursul lunii decembrie, potrivit Agerpres.

Scandalul a izbucnit după difuzarea unei anchete pe TV Globo, cel mai mare canal al televiziunii braziliene, care prezenta zeci de mărturii ale unor femei. Ele au povestit cum au fost constrânse să îl masturbeze sau să presteze felații în cursul unor ședințe așa-numite de "vindecare spirituală".

Circa 600 de plângeri au fost depuse în total împotriva lui Joao de Deus în cursul lunii decembrie. Totuși, multe dintre ele ar urma să fie excluse din ancheta penală, din cauză că faptele s-au prescris. În total au fost identificate 255 de femei ca potențiale victime. Acestea aveau vârste cuprinse între nouă și 67 de ani la momentul agresiunilor pe care le-au reclamat.

După ce a dispărut câteva zile, Joao de Deus s-a predat autorităților pe 16 decembrie. Poliția a descoperit pe proprietățile sale pistoale, pietre prețioase, precum și o servietă în care se afla echivalentul a 300.000 de dolari. Parchetul a primit plângeri împotriva celebrului vindecător din toată țara, precum și din Germania, Australia, Belgia, Bolivia, SUA și Elveția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3321 secunde