Un atac la Hotelul Intercontinental din Kabul s-a soldat cu 8 morți

53
Un atac la Hotelul Intercontinental din Kabul s-a soldat cu 8 morți - fd1484dfa26c494b99deda8ba226f75f-1516528343.jpg

Articole recomandate

Atacul de la hotelul de lux Intercontinental din Kabul "s-a încheiat", a anunțat duminică dimineață purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan Najib Danish, anunțul intervenind la peste 12 ore de la declanșarea acestuia, relatează AFP.




"Atacul s-a încheiat, toți atacatorii au fost uciși; au fost salvate 126 de persoane, între care 41 de străini", a detaliat el, indicând un bilanț provizoriu de "șase morți - cinci afgani și un străin", naționalitatea celui din urmă nefiind pe moment cunoscută.


Responsabilul afgan a precizat că "operațiuni de curățare se desfășoară în continuare la etajul șase" al acestui hotel de lux pentru dezamorsarea munițiilor rămase.


Potrivit unei surse din domeniul securității, ultimul membru al comandoului se retrase "într-o camera mare cu ostatici, afgani și străini", amenințând că-i va ucide. Dar a fost doborât înainte de a-și materializa amenințarea.


"L-am auzit strigând către ostatici că-i va ucide pe toți dacă nu poate să scăpe", a precizat sursa menționată, ilustrând teroarea care a dominat toată noaptea în Hotel Intercontinental din Kabul.


Comandoul a intrat în hotel sâmbătă la puțin după ora locală 21:00 (17:30 GMT), declanșând o explozie înainte de a deschide focul la întâmplare.


"Patru atacatori se află în interiorul clădirii, ei trag în clienți", a declarat pentru AFP un oficial al Direcției Naționale de de Securitate (NDS), serviciile de informații afgane.
În cursul nopții, trupele speciale sprijinite de forțe NATO au preluat treptat controlul asupra etajelor. "Dar am progresat lent pentru a evita victime civile", a explicat purtătorul de cuvânt adjunct al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi.


Departamentul de Stat al SUA a cerut să fie semnalată posibila prezență a unor cetățeni americani în hotel.


Numărul persoanelor aflate în hotel în timpul atacului este necunoscut deocamdată, precum și numărul străinilor și naționalitatea acestora.


Hotelul Intercontinental din Kabul - care nu aparține lanțului internațional cu același nume - găzduiește frecvent nunți, conferințe și întâlniri politice. Deschis în septembrie 1969, acest hotel a mai fost ținta unui atac al talibanilor în iunie 2011, soldat cu 21 de morți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1186 secunde