Un ajutor european pentru Cipru ar favoriza banii murdari din Rusia

312
Un ajutor european pentru Cipru  ar favoriza banii murdari din Rusia - euro-1352245960.jpg
Un ajutor european pentru Cipru ar avantaja în special oligarhii ruși și mafioții care spală bani prin această țară, potrivit unui raport al serviciilor secrete germane (BND), citat de revista "Der Spiegel". 


"Bogătașii Rusiei, care au plasat bani murdari în insula meditera-neană, vor profita de ajutorul european", a scris "Der Spiegel", subliniind opoziția social-democraților germani pentru aprobarea unui plan de salvare destinat statului cipriot.

Numeroși oameni de afaceri ruși au plasat sume importante în băncile cipriote, atrași de nivelul redus al impozitelor, chiar dacă Cipru a mai pierdut puțin din reputația de paradis fiscal după aderarea la Uniunea Europeană în 2004, potrivit revistei germane.

În total, 21 de miliarde de euro au fost investite în Cipru în 2011, de către oligarhi ruși, sumă care depășește PIB-ul anual al insulei, de 17,8 miliarde de euro, conform cifrelor BND.

Potrivit "Der Spiegel", rușii sunt atrași în Cipru nu doar de vreme, ci și de căsuțele poștale anonime, de păstrarea secretului bancar

și de nivelul scăzut al impozi-telor.

Un alt factor atractiv este ușurința de a obține cetățenie cipriotă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8079 secunde