Premierul britanic Theresa May:

"Un acord între guvern și opoziție va necesita compromisuri de ambele părți"

185

Articole recomandate

Premierul britanic Theresa May a declarat că ajungerea la un acord între guvernul său și opoziția laburistă în dosarul Brexit presupune compromisuri de ambele părți, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


"Există multe lucruri asupra cărora eu sunt în dezacord cu Partidul Laburist, dar în privința Brexitului cred că există anumite puncte asupra cărora ne putem pune de acord", a declarat Theresa May. 


Deputații britanici au respins de trei ori acordul de retragere negociat de Londra și Bruxelles și "nu îmi imaginez că îl vor aproba în actuala stare a lucrurilor", a subliniat șefa executivului britanic. 
"Iată de ce căutăm noi metode, o nouă abordare, pentru a ajunge la un acord în parlament, iar acest lucru implică discuții transpartinice", a continuat Theresa May. 


Anterior, deputata laburistă Rebecca Long-Bailey calificase drept "regretabilă" absența unei schimbări reale în propunerile guvernului, deși ea a estimat că atmosfera generală a discuțiilor este "mai degrabă pozitivă". 
Data ieșirii efective a Regatului Unit din UE, stabilită inițial pentru 29 martie 2019, este fixată pentru 12 aprilie, dacă deputații britanici nu aprobă acordul de retragere. 


Premierul Theresa May a cerut, vineri, amânarea Brexitului până la 30 iunie 2019, într-o scrisoare trimisă președintelui Consiliului European, Donald Tusk, care a sugerat, la rândul lui, o amânare "flexibilă" de până la 12 luni. 
În cele două cazuri, Marea Britanie ar putea ieși din UE după alegerile europene prevăzute să aibă loc între 23 și 26 mai și ar fi, deci, obligată să participe la scrutinul pentru Parlamentul European. Acest lucru nu este foarte convenabil pentru statele UE, în special pentru că 27 dintre cele 73 de locuri ale deputaților europeni din Marea Britanie au fost redistribuite altor țări. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.504 secunde