Mai multe ştiri online:

Ultimatum pentru Turcia! Trebuie să renunțe la achiziția de sisteme rusești de apărare

Ştire online publicată Luni, 10 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
SUA au anunțat, vineri, că îi dau Turciei termen până la sfârșitul lui iulie pentru a renunța la achiziția de sisteme rusești de apărare antiaeriană S-400, pe care ele le consideră incompatibile cu noul lor avion F-35 pe care Ankara vrea de asemenea să-l cumpere, informează AFP. 


„Dacă până la 31 iulie Turcia nu renunță la sistemele S-400, piloții turci care se antrenează în prezent în SUA pe F-35 vor fi expulzați și acordurile de subcontractare atribuite unor întreprinderi turce pentru fabricarea de F-35 vor fi anulate”, a declarat pentru presă adjuncta secretarului american pentru apărare însărcinată cu achizițiile, Ellen Lord. 
Intenția Ankarei de a cumpăra sisteme de apărare antiaeriană S-400 constituie o sursă majoră de fricțiuni între Turcia și SUA, aliați în cadrul NATO. Livrarea rachetelor rusești ar putea avea loc în această vară și precipita represalii dure din partea SUA. 
Vineri, directorul conglomeratului militaro-industrial rus Rostec, Serghei Cemezov, a declarat că livrările de sisteme de apărare antiaeriană ruse S-400 pentru Turcia, care provoacă furie la Washington, sunt prevăzute să înceapă în două luni.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7066 secunde