Ultima redută ISIS din Siria a fost cucerită

214
Ultima redută ISIS din Siria a fost cucerită - isis-1542554794.jpg

Articole recomandate

Tloul al-Safa, ultimul bastion al Statului Islamic în Siria, a căzut în mâinile regimului al-Assad.


Forțele regimului sirian au preluat sâmbătă controlul la Tloul al-Safa, ultimul bastion al grupării Statul Islamic (SI), situat între Damasc și provincia Soudeida, în sudul țării, a anunțat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.


″Forțele regimului controlează de acum această regiune după retragerea luptătorilor SI către est în Badiya (deșert), după mai multe săptămâni de asediu și de bombardament intens ", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.


Potrivit acestuia, între 700 și 1.000 de jihadiști ar fi părăsit acest ultim bastion în urma "unui acord cu regimul" (sirian).


Agenția oficială de presă SANA a anunțat ″progrese semnificative la Tloul al-Safa″⁣, unde forțele armate controlează zonele deținute de teroriști (...) și continuă să verifice zonele eliberate″⁣.


Această nouă reușită a regimului sirian, care a obținut victorii militare împotriva insurgenților și jihadiștilor de la începutul anului și controlează de acum două treimi din Siria, survine la aproape patru luni de la lansarea unei vaste ofensive pentru îndepărtarea SI din această zonă din sudul țării.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8832 secunde