Comisarul european Guenther Oettinger:

"UE va discuta cu țări africane despre centrele pentru migranți"

189

Articole recomandate

Uniunea Europeană va începe negocieri cu țări africane despre posibilitatea de a crea așa-numite "platforme regionale de debarcare" pe teritoriul lor, a declarat comisarul european pentru buget, Guenther Oettinger, potrivit DPA.

Înțelegerea convenită de UE pentru crearea de astfel de centre "necesită un acord de parteneriat cu țări din nordul Africii, fie că au ieșire la Mediterana, fie că sunt în regiunea Sahel", a spus Guenther Oettinger, pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Asta e ceea ce trebuie să negociem", a adăugat el. El a sugerat anterior că 6 miliarde de euro din bugetul UE ar putea fi puse deoparte pentru aceste centre.

Ziarul citat a mai scris că Libia, Mali, Niger și Nigeria sunt considerate cele mai potrivite candidate de către Comisia Europeană, deși comisarul european nu a menționat nicio țară.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz, a cărui țară a preluat duminică președinția rotativă a UE, a spus că este important ca fiecare din țările din UE să își folosească legăturile cu state africane pentru a găsi o soluție la chestiunea europeană a azilului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.394 secunde