UE va crea o entitate pentru a continua relațiile comerciale cu Iranul

185
UE va crea o entitate pentru a continua relațiile comerciale cu Iranul - ue-1537878564.jpg

Articole recomandate

Europenii vor crea o entitate specifică pentru a putea continua relațiile comerciale cu Iranul, în special achiziția de petrol, și a scăpa astfel de sancțiunile americane, a anunțat la ONU șefa diplomației Uniunii Europene, Federica Mogherini, relatează AFP.

"Concret, statele membre ale Uniunii Europene vor instaura o entitate juridică pentru a facilita tranzacțiile financiare legale cu Iranul", a declarat Federica Mogherini la finalul unei reuniuni consacrate salvării acordului nuclear iranian din 2015 după retragerea Statelor Unite din acest text în mai.

"Aceasta va permite companiilor europene să continue relațiile comerciale cu Iranul conform dreptului european și ar putea fi deschisă altor parteneri din lume", a adăugat ea, într-o declarație citită în comun cu ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif.

Reprezentanți ai celor șase țări semnatare ale acordului - Marea Britanie, Franța, Rusia, China, Germania și Iran - au participat la această reuniune, organizată cu prilejul Adunării Generale anuale a Națiunilor Unite.

Potrivit unor surse europene, acest "vehicul dedicat" (Special purpose vehicle - SPV) ar putea acționa ca o bursă de schimb sau un sistem de troc sofisticat care să permită firmelor în cauză să scape de sancțiunile americane. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5027 secunde