UE și FMI condiționează următoarea tranșă de împrumut acordată Greciei

450
UE și FMI condiționează următoarea tranșă de împrumut acordată Greciei - fond-1320256848.jpg
Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional (FMI) nu vor acorda Greciei următoarea tranșă de împrumut, de 8 miliarde de euro, decât după referendumul privind cel de-al doilea plan de salvare, au declarat surse din UE și FMI.

Liderii din zona euro au aprobat săptămâna trecută acordarea celei de-a șasea tranșe din împrumutul de 110 miliarde de euro aprobat Greciei anul trecut, dar sursele au spus că plata va fi blocată și nu va fi acordată decât după referendum.

Fără aceste fonduri, Grecia ar putea intra în default (încetare de plăți).

"Board-ul FMI nu vrea să dea bani Greciei și apoi să se întrebe ce se va întâmpla. Board-ul vrea să fie sigur că Grecia își va respecta angajamentele, iar Papandreou nu poate da această siguranță", a spus sursa din FMI.

Sursa europeană a arătat că țările UE s-au alăturat poziției FMI și vor face plata numai după ce Fondul va obține claritate din partea Greciei în privința angajamentelor asumate.

"Cu cât mai repede va organiza Grecia referendumul, cu atât mai repede tranșa va fi plătită. Deocamdată, fondurile nu vor fi acordate", a spus sursa din UE.

Guvernul de la Atena a luat prin surprindere piețele financiare și liderii din zona euro, anunțând luni seara că va organiza un referendum pentru a consulta populația în legătură cu cel de-al doilea program de salvare convenit la Bruxelles săptămâna trecută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4229 secunde