UE și Canada, acord de liber schimb, după patru ani de negocieri

89
UE și Canada, acord de liber schimb, după patru ani de negocieri - acord-1382113855.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană și Canada au semnat astăzi, după patru ani de negocieri, un acord de liber schimb, care ar trebui să crească schimburile comerciale dintre cele două economii cu peste 20%, au anunțat președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și premierul canadian, Stephen Harper.


Înțelegerea trebuie aprobată de parlamente și de statele membre UE, potrivit Deutsche Welle. "Acordul va asigura noi oportunități companiilor în UE și Canada, prin creșterea accesului bunurilor și serviciilor pe cele două piețe și va deschide noi oportunități investitorilor europeni", a afirmat Barroso.


După intrarea în vigoare, acordul va conduce la creșterea cu 23% a schimburilor comerciale dintre UE și Canada, însemnând un plus de 26 de miliarde de euro. Impactul asupra PIB al UE va fi de 12 miliarde de euro pe an, potrivit estimărilor Comisiei Europene, citate de AFP.


Acordul acoperă accesul la bunuri și servicii, transparență și protecție pentru investiții, cooperare în privința reglementărilor și achizițiilor publice.


Detaliile nu au fost încă dezvăluite, întrucât sunt necesare încă unele "reglaje" și verificări din partea juriștilor, a declarat un oficial canadian pentru CTV News Canada, scrie mediafax.ro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4302 secunde