"UE să ne ramburseze întreaga sumă destinată securizării frontierelor"

162

Articole recomandate

Partidul de extremă dreapta Jobbik a cerut guvernului de la Budapesta să trimită Uniunii Europene o solicitare oficială de rambursare a întregii sume de 270 miliarde de forinți (883 milioane de euro) pe care Ungaria susține că a cheltuit-o pentru securizarea frontierelor începând din anul 2015, informează MTI.

"Această sumă ar trebui apoi redistribuită militarilor și angajaților din domeniul aplicării legii care au contribuit la eforturile de protejare a frontierei", a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, un membru al formațiunii, Janos Volner.

"Nu doar că cei care au lucrat la securizarea frontierei au acceptat să fie departe de familiile lor, dar adesea au fost nevoiți să muncească în condiții nedemne", a susținut Volner. "Chiar și pușcăriașii primesc adesea o hrană de mai bună calitate decât cei care au avut ca sarcină să protejeze frontiera Ungariei", a adăugat el.

În opinia sa, 270 miliarde de forinți ar trebui distribuiți celor 50.000-60.000 de ofițeri.

Ungaria cere Uniunii Europene să finanțeze jumătate din costurile pe care guvernul de la Budapesta le suportă pentru a-și proteja granițele sudice față de migrații ilegali. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2739 secunde