Mai multe ştiri online:
Federica Mogherini, declarații în Parlamentul European:

"UE nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan"

Ştire online publicată Joi, 18 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Uniunea Europeană nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan și consideră periculoasă voința de modificare a frontierelor „manu militari”, a declarat șefa diplomației europene, Federica Mogherini, în Parlamentul European, transmite agenția AFP, consultată de Agerpres.

„UE nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra teritoriilor ocupate, iar această poziție, reiterată în numeroase rânduri, se aplică și Înălțimilor Golan, teritoriu anexat de Israel în 1967”, a declarat Federica Mogherini, în cadrul unei dezbateri cu eurodeputații, reuniți în ultima sesiune în plen înaintea alegerilor din mai pentru PE.

„Modificarea frontierelor «manu militari» este o idee periculoasă. Normele internaționale trebuie să fie respectate”, a subliniat ea.

Luni, 37 de foști miniștri de Externe și lideri europeni, printre care Guy Verhofstadt, fost premier belgian și actualul lider al grupului ALDE din PE, i-au cerut printr-o scrisoare șefei diplomației UE să reafirme poziția Uniunii, după ce președintele american Donald Trump s-a pronunțat la 21 martie în favoarea recunoașterii suveranității Israelului asupra Înălțimilor Golan, o decizie care contravine poziției de decenii a SUA.

„Uniunea Europeană consideră Israelul și pe israelieni drept prieteni și parteneri. Ea consideră Autoritatea Palestiniană și pe palestinieni drept prieteni și parteneri. Ea consideră administrația americană și pe americani drept prieteni și parteneri. Reafirmarea poziției noastre în mod clar și unit nu înseamnă că suntem ostili unor interlocutori care între timp și-au schimbat poziția”, a răspuns ea unor critici formulate de deputați.

„Abandonarea soluției cu două state (n.r. - Israel și Palestina) nu va aduce decât haos în Orientul Mijlociu”, a avertizat Federica Mogherini.

„UE este foarte clară cu privire la poziția sa și cheamă la noi negocieri de pace. Procesul de pace nu mai există, dar noi vrem să încercăm relansarea lui”, a mai arătat șefa diplomației europene.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37474 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
vineri, 24 mai Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2266 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7 secunde