Ministrul de Interne german, Horst Seehofer:

"UE îi tratează cu superioritate pe membrii săi estici în problema migranților"

263

Articole recomandate

Ministrul de Interne german, Horst Seehofer, a acuzat Uniunea Europeană că a adoptat o atitudine de superioritate în discuțiile cu țările membre din estul Europei în problema repartizării migranților, relatează agenția Reuters, consultată de Agerpres.

Horst Seehofer, membru al CSU, aliatul bavarez al cancelarului Angela Merkel, a făcut această apreciere într-un interviu apărut în ediția de ieri a publicației "Die Welt am Sonntag", la câteva zile după ce a declanșat o polemică prin afirmația că Islamul nu aparține Germaniei.

Fostul premier bavarez a dorit să arate că partidul său se pronunță pentru măsuri severe față de abuzurile legate de migranți înaintea alegerilor din octombrie din landul Bavaria, într-o încercare de a recâștiga alegătorii care au migrat în număr mare spre formațiunea de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD). De asemenea, AfD a criticat UE pe tema migrației.

Seehofer a cerut continuarea controalelor la frontierele germane întrucât UE este incapabilă să-și apere granițele externe și a criticat Comisia Europeană pentru ceea ce el a numit un ton "moralizator" față de statele est-europene care au refuzat să accepte cotele de atribuire a dreptului de azil în Uniunea Europeană.

"O astfel de atitudine este contraproductivă", a declarat Seehofer, adăugând că "fiecare țară are mândria ei".

Politicianul conservator, al cărui partid este aliat de mult timp al creștin-democraților Angelei Merkel, a cerut UE să nu mai ia decizii "peste capul" statelor membre.

"Comisia este deseori paternalistă", a declarat el, în interviu. "Trebuie să punem mai multă energie în dialogul cu privire la repartizarea refugiaților. Dacă negociem cu răbdare, majoritatea țărilor o vor sprijini".

Alte țări ar putea contribui în alte moduri, poate prin trimiterea de mai mult personal la granițele UE sau contribuind mai mult la patrulele comune de frontieră, a spus el.

Remarcile lui Seehofer ar putea exacerba tensiunile în cadrul noii "mari coaliții" între conservatorii lui Merkel și social-democrații de centru-stânga.

Angela Merkel a respins cu fermitate declarațiile anterioare ale lui Seehofer, afirmând, vineri, că cei 4 milioane de musulmani care locuiesc pe teritoriul german și religia lor sunt parte a Germaniei. Liderii SPD au criticat, de asemenea, afirmațiile ministrului de Interne despre Islam. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Martie 2018
Stire din Economie : Știri din Uniunea Europeană
Vineri, 16 Martie 2018
Stire din Economie : Condamnați-mă!
Pagina a fost generata in 1.5113 secunde