Președintele Consiliului European, Donald Tusk:

"UE este în continuare deschisă la o răzgândire a Marii Britanii în privința Brexit-ului"

136

Articole recomandate

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a dat asigurări, ieri, la Strasbourg, că Uniunea Europeană este în continuare deschisă la o răzgândire a Marii Britanii în privința Brexit-ului, în contextul în care, în ultimele zile, a apărut ideea unui al doilea referendum, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres.

"Dacă guvernul britanic își menține decizia de a se retrage, Brexit-ul va deveni o realitate cu toate consecințele sale negative în martie anul viitor, dacă nu va exista o răzgândire din partea prietenilor noștri britanici", a spus Donald Tusk, într-o declarație în Parlamentul European, reunit în sesiune plenară. "Pe continentul european, inimile noastre sunt întotdeauna deschise", a adăugat el.

Ulterior, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a reiterat declarația colegului său.

"Tusk a spus că ușa rămâne deschisă, dar mi-ar plăcea ca acest lucru să fie auzit la Londra", a declarat Juncker.

Președintele Consiliului European, care regrupează șefii de stat și de guvern din blocul comunitar, nu a ezitat să îl citeze pe ministrul britanic însărcinat cu Brexit.

"Nu David Davis însuși a spus că, dacă o democrație nu se poate răzgândi, ea încetează să fie o democrație? Pe continent, noi nu ne-am răzgândit", a subliniat el.

Eurodeputatul britanic Nigel Farage, apărător fervent al Brexit-ului, a vorbit săptămâna trecută despre ideea unui nou referendum privind ieșirea din UE. În opinia sa, ar fi vorba de a-i reduce la tăcere pe cei care se opun ieșirii din UE.

"Pentru a fi clar, nu vreau un al doilea referendum, dar mă tem ca parlamentul să nu impună unul țării", a explicat el, într-un articol pe site-ul publicației Daily Telegraph.

Liberal-democrații și alte forțe pro-europene din Marea Britanie au cerut în mai multe rânduri un al doilea referendum, susținând că alegătorii britanici nu au știut toate implicațiile votului lor de la 23 iunie 2016. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8675 secunde