Mai multe ştiri online:

UE condamnă ofensiva forțelor mareșalului Haftar asupra capitalei Tripoli

Ştire online publicată Miercuri, 15 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Uniunea Europeană a condamnat, luni, ofensiva desfășurată de forțele mareșalului Khalifa Haftar asupra capitalei libiene Tripoli, considerând-o o amenințare pentru securitatea internațională, și a chemat la o încetare imediată a focului în Libia, transmite AFP. 
„Atacul militar al LNA (Armata națională libiană) asupra Tripoli și escaladarea ostilităților care a urmat în interiorul și în jurul capitalei constituie o amenințare pentru pacea și securitatea internațională și amenință și mai mult stabilitatea Libiei”, au avertizat miniștrii de Externe ai statelor UE, într-o declarație comună la finalul reuniunii de luni de la Bruxelles. 


„UE cheamă toate părțile să pună în aplicare imediat o încetare a focului și să coopereze cu Națiunile Unite pentru a asigura o încetare completă și globală a ostilităților”, se spune în declarație. 


Miniștrii europeni mai avertizează că „atacurile nediscriminatorii împotriva unor zone rezidențiale dens populate pot constitui crime de război, iar cei care încalcă dreptul internațional umanitar trebuie să dea socoteală”. 


Declarația comună insistă, totodată, asupra „angajamentului de respectare a embargoului privind vânzările de arme către Libia”.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.7907 secunde