UE cere eliberarea "imediată și necondiționată" a jurnaliștilor Reuters condamnați în Myanmar

143
UE cere eliberarea

Articole recomandate

Uniunea Europeană a transmis luni un mesaj în care cere eliberarea "imediată și necondiționată" a jurnaliștilor Reuters condamnați la șapte ani de închisoare în Myanmar.

Wa Lone, în vârstă de 32 de ani, și Kyaw Soe Oo, în vârstă de 28 de ani, au fost condamnați luni la șapte ani de închisoare de către o instanță din Myanmar, fiind acuzați că au obținut documente secrete de stat cu intenția de a afecta securitatea națională.

Ei investigau criza Rohingya din țara sud-asiatică.

Serviciul Afacerilor Externe al UE a transmis că hotărârea "subminează libertatea presei, a dreptului oamenilor la informație și dezvoltarea statului de drept în Myanmar".

"Condamnarea la închisoare a lui Wa Lone și Kyaw Soe Oo ar trebui revizuită și cei doi jurnaliști eliberați imediat și necondiționat", se arată în comunicatul citat de Reuters.

Stephen J Adler, redactorul-șef al Reuters, a calificat ziua în care reporterii agenției au fost condamnați în Myanman drept una "tristă pentru presa din întreaga lume" și a precizat că va fi evaluată modalitatea de acțiune privind acest caz în zilele următoare, în timp ce ambasadorul britanic Dan Chugg a spus în numele guvernului și al statelor membre ale Uniunii Europene că verdictul este unul "dezamăgitor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4092 secunde